Först på tur av grundskolorna i Falun är Aspebodaskolan som går från förskoleklass till årskurs 6. Skolan är relativt liten men med stor skolgård mitt i naturen med tillgång till bollplaner men också motionsspår. Skolan befinner sig sydväst om Faluns center.

Bjursåsskolan är nästa skola, som går både från förskoleklass till årskurs 6, men även högstadium från årskurs 7 till 9. Detta högstadium är det minsta i Faluns kommun. På skolan finns något så kallat ”Bjursandan”, vilket kort innebär att alla på skolan är en familj, och lärarna är inte bara lärare utan vänner och behöver du hjälp finns det alltid någon där för att ställa upp.

På Hälsinggårdsskolan går cirka 700 elever och skolan är uppdelad i F-6 och 7-9, låg- och högstadiet. Denna skola arbetar med att skapa ett mångkulturellt perspektiv, och på skolan går elever från många olika länder. Skolan består av tre olika utvecklingsområden som handlar om struktur och ledarskap, digitalisering samt särskilt stöd för elever. Med hjälp av skolans samarbete med skolverket så får lärare på skolan chans att delta i utprövning och konstruera nationella prov.

Hosjöskolan från förskola till årskurs 6 vill att eleverna ska känna trygghet det digitala samhället vi lever i, men samtidigt skapa ett kritiskt perspektiv mot faktapresentationen samt informationsspridning. På denna skola är relationen mellan vårdnadshavare också väldigt viktig för barnets trygghet och utveckling.

Montessoriskolan är en liten skola med 200 elever med ett läge på två kilometer norr från Faluns centrum. Visionerna för Montessoriskolan är att ge förutsättningar som tillåter utrymme för elevers drivkraft, kapacitet och intressen. Glädjen att lära är kort sagt det som skolan strävar efter att ge eleverna.

Lämna ett svar